CE ESTE BROMHIDROZA?

Bromhidroza este termenul medical atribuit pentru mirosul neplacut al transpiratiei excesiva. Este cauzata de nivelul crescut de umezeala care asigura mediul  perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Bacteriile care se dezvolta pe piele atunci cand transpiram creaza enzime care la randul lor se decompun in lipide. Aceasta actiune duce la aparitia mirosului neplacut al transpiratiei.

De cele mai multe ori, Bromhidroza se manifesta la nivelul axilelor, insa poate fi intalnita in zona inghinala sau la nivelul picioarelor. Spalatul regulat ajuta, insa persoanele care sufera de Bromhidroza vor observa ca mirosul neplacut  reapare indiferent de cate ori se vor igieniza.

Exista multi factori care pot duce la aparitia Bromhidrozei ca de exemplu dieta, stilul de viata sau unele boli. La un moment dat, o glanda sudoripara se poate infecta, si asta poate duce la aparitia mirosului neplacut. In aceasta situatie, trebuie sa va prezentati la doctor pentru a trata glanda sudoripara.

TRATAREA BROMHIDROZEI

Sapunul sau gelul de dus traditional sunt ineficiente in lupta contra anihilarii bacterilor care duc la aparitia mirosului neplacut.

Folosit zilnic, Perspi-Guard Odour Control Body Wash –cu ingredientul activ Triclosan – anihaleaza bacteriile de la nivelul pielii responsabile de aparitia mirosului neplacut. Cand este folosit in combinatie cu Perspi-Guard Antiperspirant Spray pielea va ramana uscata iar mirosul va disparea.

CE ESTE HIPERHIDROZA?

Hiperhidroza este o afectiune medicala ce se manifesta prin secretia unui nivel foarte ridicat de transpiratie, mult peste limita de care corpul are nevoie pentru a regla temperatura. In ultimii ani aceasta afectiune este tot mai des intalnita.

Exista doua tipuri de Hiperhidroza: Hiperhidroza primara si Hiperhidroza secundara. Hiperhidroza primară este definită ca supraactivitatea în sistemul nervos simpatic – în special, lanțul ganglionului simpatic toracic, care controlează eliberarea de acetilcolină. Acetilcolina este un neurotransmițător încărcat electric produs de organism care stimulează glanda sudoripara,  ducand la aparitia transpiratiei. Persoanele care sufera de hiperhidroza experimenteaza o suprareactie a acestui proces rezultand aparitia transpiratiei excesive. Procesul nu poate fi controlat, iar  pacientii sunt pusi de cele mai multe ori  intr-o situatie foarte jenanta.

Hiperhidroza secundara este asemanatoare, insa este cauzata de stilul de viata precar. Cei mai intalniti factori sunt obezitatea, dieta saraca, menopauza sau anxietatea. Exista de asemenea, anumite mancaruri (condimente, ierburi) si tipuri de imbracaminte (nilon, poliester) care evitate reduc semnificativ nivelul transpiratiei.

Persoanele care sufera de hiperhidroza experimenteaza in acelasi timp senzatia de jena si ajung sa se izoleze de ceilalti. Persoanele cele mai expuse sunt in special adolescentii. . Umezeala constanta in zonele afectate poate duce la aparitia unor probleme medicale legate  de piele.

Hiperhidroza poate afecta orice parte a corpului. Cele mai intalnite zone sunt picioarele si fata.

Afectiune     Simptome
Hiperhidroza axilara                       Transpiratie excesiva la nivelul axilelor  
Hiperhidroza palmara Transpiratie excesiva la nivelul palmelor  
Hiperhidroza plantara Transpiratie excesiva la nivelul picioarelor
Hiperhidroza cranio-faciala Transpiratie excesiva la nivelul capului si a fetei
Hiperhidroza trunchiului Transpiratie excesiva la nivelul corpului
   

Tratamentul Hiperhidrozei

Cauzele Hiperhidrozei sunt variate. Aceasta se poate instala din cauze genetice , factori declansatori (greutate, dieta, modificari hormonale) sau cauze psihologice cum ar fi stresul sau anxietatea. Exista putine tratamente care pot vindeca complet aceasta afectiune, insa exista produse disponibile care pot controla nivelul transpiratiei.

PRIMA ETAPA

Cand simptomele debuteaza, prima decizie ce se impune a fi luata este schimbarea antiperspirantului obisnuit cu un antiperspirant conceput special pentru Hiperhidroza – Perspi Guard Antiperspirant Spray. Exista multe produse similare pe piata cu diferite grade de eficacitate. Perspi-Guard Antiperspirant Spray a fost inca de la inceput conceput sa contina un nivel scazut al substantelor active asigurand totodata protectie completa. Rezultatele maxime se pot obtine cu 1-2 aplicari pe saptamana. Perspi-Guard Antiperspirant Spray poate fi folosit cu succes pe axile, maini sau picioare. Folosirea antiperspirantelor reprezinta cea mai accesibila metoda pentru controlul transpiratiei excesive.

TRANSPIRATIE FACIALA

In cazul in care transpiratia faciala devine o problema cea mai accesibila solutie este utilizarea produsului Perspi-Guard Servetele Antiperspirante. Se recomanda folosirea servetelelor in aceasta situatie  deoarece  contactul cu ochii poate fi evitat.

IONTOFOREZA

In cazul in care antiperspirantele nu mai sunt eficiente, exista si alte metode de tratament.Unul dintre cele mai eficiente tratamente este  Iontoforeza. Iontoforeza este o metoda  rapida si eficienta pentru tratamentul hiperhidrozei, neasociata cu alte boli care determina transpiratie excesiva, precum boli neurologice, endocrine sau  tulburari psihologice. Rezultatele sunt deosebit de bune pentru transpiratie palmelor si talpilor si putin mai slabe pentru transpiratia din zona axilelor.

TRATEMENTUL CU BOTOX

Tratamentul cu botox reprezinta o metoda eficienta pentru zona axilara, maini si picioare. Dezavantajul acestui tratament este costul ridicat si numarul mare de sedinte pe parcursul unui an.